Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Natura Zabkorpa 500g

495 Ft
Egységár: 990 Ft/KG
A zabkorpa - és feltétlenül megjegyzendő: nem a zabpehely, valamint nem is a búzakorpa - bátran állíthatjuk, hogy szinte valóságos csodaszer. Csökkenti a koleszterinszintet, jótékonyan befolyásolja a cukorbetegséget, javítjaa belekben a tápanyag továbbítását, és megelőzi a bélrendszeri rákos megbetegedések aulását. Saját vizsgálataim és megfigyeléseim mindenekelőtt a zabkorpának a súlyfeleslegre gyakorolt hatására vonatkoznak. A zabkorpa legfontosabb tulajdonsága, hogy a földön rendelkezésre álló valamennyi élelmiszer közül ennek a legmagasabb a vízben oldódó rosttartalma, és nagy mennyiségben tartalmaz bétaglukánt. A zabkorpa rostok két legfontosabb tulajdonsága egy a rendkívül jó vízfelvevő képességük (saját tömegük 20-30-szorosának megfelelő mennyiségű vizet képesek magukba szívni), másrészt pedig az a sajátosságuk, hogy képesek hozzátapadni gyakorlatilag mindenhez, ami érintkezésbe kerül velük. E két tulajdonságuknak köszönhetően a következő hatást fejtik ki a szervezetben: amint a szájon át a gyomorba kerülnek a zabkorpa rostoktazonnal megszívják magukat nedvességgel. 15 grammnak megfelelő, azaz egy evőkanálnyi zabkorpa 450 grammnyi vizet képes felvenni, s minthogy ilyen módon "megdagad" a gyomorban, nagyszerűen csökkenti az éhségérzetet. A gyomorból a mintegy 11 méter hosszú vékonybélbe érkezik a tápanyag, ahol pépes állagú béltartalomként halad tovább a tápcsatornában, miközben az emésztés folyamatában komoly fizikai és kvltozásokon megy át. A belek mozgásából adódóan végbemegy egy mechanikai folyamat, a belekbe került tápanyagok gyúrása-dagasztása. Emellett pedig párhuzamosan zajlik egy kémiai folyamat is, amelyről a gyomorenzimek, az epe, valamint a hasnyálmirigy nedv gondoskodnak. E zsírokban, cukrokban és kalóriákban meglehetősen gazdag, pépszerű béltartalomban - nagyfokú skozitásának köszönhetően - a zabkorpa rostokhoz hozzátapadnak a vele érintkezésbe kerülő kalóriahordozók, amelyek
ebben a formában nem tudnak átjutni a bélfalon, és nem szívódnak fel a szervezetben, hanem az emészthetetlen korpaszemcsék csapdájába esve a széklettel együtt maguk is kiürülnek. Valahányszor elfogyasztunk eőanálnyi mennyiségű zabkorpát, kalóriavesztést idézünk elő a szervezetben, amely természetesen nem túl jelentős, de valamennyi étkezésnél megismételhető, és korlátlan ideig alkalmazható. A zabkorpát rendszeresen fogyasztók székletének vizsgálata alapján megállapították, hogy egy leveseskanálnyi zabkorpa olyan mértékű kalóriaveszteséget idéz elő a szervezetben, mint amiyet ötemeletnyi lépcső megmászásával érhetünk el. A zabkorpa olcsó, könnyen beszerezhető, ráadásul finom is, és sokféle étel gazdagításához, elkészítéséhez használható. Bármely házilag készülő tészta esetében keverhetünk zabkorpát a liszthez: javasolható pizzatésztához, kenyértésztához, palacsintatésztához. Bármilyen húsos, zöldséges töltelékhez is tehetünk zabkorpát, de keverhetjük egyszerűen jthoz, müzlihez is.
  • A zabkorpa - és feltétlenül megjegyzendő: nem a zabpehely, valamint nem is a búzakorpa - bátran állíthatjuk, hogy szinte valóságos csodaszer. Csökkenti a koleszterinszintet, jótékonyan befolyásolja a cukorbetegséget, javítjaa belekben a tápanyag továbbítását, és megelőzi a bélrendszeri rákos megbetegedések aulását. Saját vizsgálataim és megfigyeléseim mindenekelőtt a zabkorpának a súlyfeleslegre gyakorolt hatására vonatkoznak. A zabkorpa legfontosabb tulajdonsága, hogy a földön rendelkezésre álló valamennyi élelmiszer közül ennek a legmagasabb a vízben oldódó rosttartalma, és nagy mennyiségben tartalmaz bétaglukánt. A zabkorpa rostok két legfontosabb tulajdonsága egy a rendkívül jó vízfelvevő képességük (saját tömegük 20-30-szorosának megfelelő mennyiségű vizet képesek magukba szívni), másrészt pedig az a sajátosságuk, hogy képesek hozzátapadni gyakorlatilag mindenhez, ami érintkezésbe kerül velük. E két tulajdonságuknak köszönhetően a következő hatást fejtik ki a szervezetben: amint a szájon át a gyomorba kerülnek a zabkorpa rostoktazonnal megszívják magukat nedvességgel. 15 grammnak megfelelő, azaz egy evőkanálnyi zabkorpa 450 grammnyi vizet képes felvenni, s minthogy ilyen módon "megdagad" a gyomorban, nagyszerűen csökkenti az éhségérzetet. A gyomorból a mintegy 11 méter hosszú vékonybélbe érkezik a tápanyag, ahol pépes állagú béltartalomként halad tovább a tápcsatornában, miközben az emésztés folyamatában komoly fizikai és kvltozásokon megy át. A belek mozgásából adódóan végbemegy egy mechanikai folyamat, a belekbe került tápanyagok gyúrása-dagasztása. Emellett pedig párhuzamosan zajlik egy kémiai folyamat is, amelyről a gyomorenzimek, az epe, valamint a hasnyálmirigy nedv gondoskodnak. E zsírokban, cukrokban és kalóriákban meglehetősen gazdag, pépszerű béltartalomban - nagyfokú skozitásának köszönhetően - a zabkorpa rostokhoz hozzátapadnak a vele érintkezésbe kerülő kalóriahordozók, amelyek
    ebben a formában nem tudnak átjutni a bélfalon, és nem szívódnak fel a szervezetben, hanem az emészthetetlen korpaszemcsék csapdájába esve a széklettel együtt maguk is kiürülnek. Valahányszor elfogyasztunk eőanálnyi mennyiségű zabkorpát, kalóriavesztést idézünk elő a szervezetben, amely természetesen nem túl jelentős, de valamennyi étkezésnél megismételhető, és korlátlan ideig alkalmazható. A zabkorpát rendszeresen fogyasztók székletének vizsgálata alapján megállapították, hogy egy leveseskanálnyi zabkorpa olyan mértékű kalóriaveszteséget idéz elő a szervezetben, mint amiyet ötemeletnyi lépcső megmászásával érhetünk el. A zabkorpa olcsó, könnyen beszerezhető, ráadásul finom is, és sokféle étel gazdagításához, elkészítéséhez használható. Bármely házilag készülő tészta esetében keverhetünk zabkorpát a liszthez: javasolható pizzatésztához, kenyértésztához, palacsintatésztához. Bármilyen húsos, zöldséges töltelékhez is tehetünk zabkorpát, de keverhetjük egyszerűen jthoz, müzlihez is.
  • Márka
    DÉNES NATURA
    EAN
    5997848514613
    Pénznem
    HUF
    Márka
    DÉNES NATURA
    Raktárkészlet
    VAN
    Cikkszám
    5997848514613
    Tömeg
    510 g/db
Webáruház készítés