Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Búzacsíra olaj 50ml Aromax

1 460 Ft
Egységár: 29 200 Ft/L
Javasolt alkalmazás: száraz, érett bőr ápolására A búzacsíraolajat (Tritici aestivi oleum) a pázsitfűfélék családjába (Poaceae) tartozó búza (Triticum aestivum) csírájából nyerik ki, körülbelül 7-12%-os hozammal, majd a kinyerés után finomítják. A nyers olaj jellegzetes és kellemes illatú, aranysárga vagy barnássárga színű. Az olaj mintegy 80-85%-át egyszeresen vagy többszörösen telítetlen zsírsavak (linol-, olaj-, alfa-linolénsav) észterei adják, melyek mellett a telítetlen palmitinsav észtere is figyelmet érdemlő mennyiségben (5-10%) van jelen. Az említett zsírsavak mellett E-vitaminokat (tokoferolokat) és tokotrienolokat (szintén az E-vitaminok családjába tartozó anyagok) is tartalmaz. A finomított búzacsíraolaj (Tritici aestivi oleum raffinatum) hovatalos a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben. A búzacsíraolaj kiváló bőrápoló, bőrtápláló és a sebek gyógyulását elősegítő hatású olaj. Használatával csökkenthető egyes, linolsav hiány okozta bőrbetegségek (pl. ekcémás bőrfolyamatok, pikkelysömör) kockázata, és a bőr öregedési folyamatának lassításában is szerepet játszhat. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, ezért gyakori összetétele a kozmetikai krémeknek és testápolóknak. Alapolajokhoz és kozmetikai készítményekhez rendszerint 5-15%-nyit tesznek belőle.
  • Javasolt alkalmazás: száraz, érett bőr ápolására A búzacsíraolajat (Tritici aestivi oleum) a pázsitfűfélék családjába (Poaceae) tartozó búza (Triticum aestivum) csírájából nyerik ki, körülbelül 7-12%-os hozammal, majd a kinyerés után finomítják. A nyers olaj jellegzetes és kellemes illatú, aranysárga vagy barnássárga színű. Az olaj mintegy 80-85%-át egyszeresen vagy többszörösen telítetlen zsírsavak (linol-, olaj-, alfa-linolénsav) észterei adják, melyek mellett a telítetlen palmitinsav észtere is figyelmet érdemlő mennyiségben (5-10%) van jelen. Az említett zsírsavak mellett E-vitaminokat (tokoferolokat) és tokotrienolokat (szintén az E-vitaminok családjába tartozó anyagok) is tartalmaz. A finomított búzacsíraolaj (Tritici aestivi oleum raffinatum) hovatalos a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben. A búzacsíraolaj kiváló bőrápoló, bőrtápláló és a sebek gyógyulását elősegítő hatású olaj. Használatával csökkenthető egyes, linolsav hiány okozta bőrbetegségek (pl. ekcémás bőrfolyamatok, pikkelysömör) kockázata, és a bőr öregedési folyamatának lassításában is szerepet játszhat. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, ezért gyakori összetétele a kozmetikai krémeknek és testápolóknak. Alapolajokhoz és kozmetikai készítményekhez rendszerint 5-15%-nyit tesznek belőle.
  • Márka
    AROMAX
    EAN
    5997733313079
    Pénznem
    HUF
    Márka
    AROMAX
    Latin név
    Triticum aestivum
    Raktárkészlet
    VAN
    Cikkszám
    5997733313079
    Tömeg
    50 g/db
Webáruház készítés