Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Kubebaolaj 10ml Aromax

1 145 Ft
Egységár: 114 500 Ft/L
Illat: friss, citromos, gyümölcsös Javasolt alkalmazás: párologtatásra, légfrissítésre, aromafürdő készítéséhez, bőrápolásra, lábfrissítő masszázshoz A babérfélék családjába (Lauraceae) tartozó kubeba vagy faggyúfa (Litsea cubeba, kínai neve May Chang; kínai bors) Kína déli, keleti valamint dél-nyugati részein őshonos. Magassága eléri a 10 métert, levelei lándzsa alakúak, sötétzöldek, fényesek. Virágai aprók, fehérek. Termései zöldek, feketebors méretűek. Illóolaj (Aetheroleum litseae) kinyerésére a növény valamennyi földfeletti részét (kéreg, levél, virág, termés) felhasználják, azonban leggyakrabban a termésekből készül az olaj, mégpedig vízgőz-desztillációval, melynek hozama 0,5-3%. A sárga színű olaj éles, friss, citromos-gyümölcsös illatú. A termésből kinyert illóolaj fő alkotórészei a citrál (az A és B mennyisége kb. 70%) és a limonén (10-15%). A termésből kinyert olaj jó idegrendszeri tonizálószer, ezért enyhe fokú depresszió, idegesség, aggódás és stressz esetén javasolják a különböző formában (aromalámpából párologtatva, fürdőben, szaunában, masszázshoz) történő használatát. Emellett légúti fertőzések idején is ajánlatos párologtatásra és inhalálószerek alkotórészeként használni a kubebaolajat, mert fontosabb alkotórészei fertőtlenítő és antimikrobiális hatással is rendelkeznek. A kubebatermések illóolaja jó bőrtonizáló és fertőtlenítő, ezért elsősorban akne és zsíros bőr kezelésére alkalmas kozmetikai készítmények előállításhoz használják, de gyakori alkotórésze szappanoknak, parfümöknek és dezodoroknak is. A kubeba illóolaj nagyon enyhén mérgező és nagyon enyhén bőrirritáló, nem bőrérzékenyítő és nem fototoxikus.
  • Illat: friss, citromos, gyümölcsös Javasolt alkalmazás: párologtatásra, légfrissítésre, aromafürdő készítéséhez, bőrápolásra, lábfrissítő masszázshoz A babérfélék családjába (Lauraceae) tartozó kubeba vagy faggyúfa (Litsea cubeba, kínai neve May Chang; kínai bors) Kína déli, keleti valamint dél-nyugati részein őshonos. Magassága eléri a 10 métert, levelei lándzsa alakúak, sötétzöldek, fényesek. Virágai aprók, fehérek. Termései zöldek, feketebors méretűek. Illóolaj (Aetheroleum litseae) kinyerésére a növény valamennyi földfeletti részét (kéreg, levél, virág, termés) felhasználják, azonban leggyakrabban a termésekből készül az olaj, mégpedig vízgőz-desztillációval, melynek hozama 0,5-3%. A sárga színű olaj éles, friss, citromos-gyümölcsös illatú. A termésből kinyert illóolaj fő alkotórészei a citrál (az A és B mennyisége kb. 70%) és a limonén (10-15%). A termésből kinyert olaj jó idegrendszeri tonizálószer, ezért enyhe fokú depresszió, idegesség, aggódás és stressz esetén javasolják a különböző formában (aromalámpából párologtatva, fürdőben, szaunában, masszázshoz) történő használatát. Emellett légúti fertőzések idején is ajánlatos párologtatásra és inhalálószerek alkotórészeként használni a kubebaolajat, mert fontosabb alkotórészei fertőtlenítő és antimikrobiális hatással is rendelkeznek. A kubebatermések illóolaja jó bőrtonizáló és fertőtlenítő, ezért elsősorban akne és zsíros bőr kezelésére alkalmas kozmetikai készítmények előállításhoz használják, de gyakori alkotórésze szappanoknak, parfümöknek és dezodoroknak is. A kubeba illóolaj nagyon enyhén mérgező és nagyon enyhén bőrirritáló, nem bőrérzékenyítő és nem fototoxikus.
  • Márka
    AROMAX
    EAN
    5997733311389
    Pénznem
    HUF
    Márka
    AROMAX
    Latin név
    Litsea cubeba
    Raktárkészlet
    VAN
    Cikkszám
    5997733311389
    Tömeg
    50 g/db
Webáruház készítés